8% groeiende ZZP’ers neemt personeel in dienst

zzp personeel aannemenVan alle ZZP’ers die actief zijn in Nederland, heeft 8% in de afgelopen drie jaar personeel aangenomen. Daarmee vervalt natuurlijk hun achtervoegsel ‘zonder personeel’ en groeien zijn door tot het segment van midden- en kleinbedrijf (MKB). Dit blijkt uit het jaaroverzicht over 2017 dat de Kamer van Koophandel heeft uitgebracht voor ZZP’ers: de KvK Zzp-dynamiek. Wat verder opvalt, is dat bijna een kwart (24%) van de ZZP’ers er vanwege financiële redenen voor terugdeinst om personeel in te huren.

Groei en uitbreiding onder ZZP’ers

Hoe ziet de groei van ZZP’end Nederland eruit? Over het onderzoek dat de KvK heeft uitgevoerd onder zo’n 4000 ZZP’ers voor het jaaroverzicht, geven meer ZZP’ers aan gegroeid te zijn dan gekrompen. Bijna de helft is gegroeid, ruim een kwart is stabiel gebleven en net iets minder dan een kwart is gekrompen. Het gaat hierbij om groei in omzet. De KvK geeft aan in het jaaroverzicht dat de oorzaken hiervoor hoofdzakelijk productinnovatie, nieuwe markten betreden en technologische vernieuwingen zijn.

Personeel aannemen als ZZP’er

Wanneer je als ZZP’er personeel in dienst neemt, maak je bewust de verschuiving van ZZP’er naar MKB’er. Je geeft hier dus de zelfstandigheid mee op die veel ZZP’ers zo hoog in het vaandel hebben, en neemt de verantwoordelijkheid voor je personeel op je. Tenminste, als je vast personeel in dienst neemt voor langere tijd. Voor je ondernemingsvorm als ZZP’er maakt het overigens niet uit of je personeel aanneemt: een eenmanszaak betekent vooral dat één iemand de leiding heeft over de onderneming, niet dat er maar één iemand mag werken.

ZZP’ers werken samen aan groei

Wat ook een oplossing is voor ZZP’ers die groeien, is samenwerken. Samenwerken gebeurt dan vooral op het gebied van vernieuwingen. Het meeste wordt samengewerkt met andere ZZP’ers, maar niet uitsluitend: er vindt ook samenwerking plaats met andere bedrijven, met de klant, of met kennisinstellingen. Het doel van de samenwerking is meestal het delen van kennis, vaardigheden en vernieuwing, maar er wordt ook samengewerkt om het professionele netwerk uit te breiden, en voor schaalvoordelen en gezamenlijke acquisitie.

Groeien als ZZP’er zonder personeel

Natuurlijk is het niet per se noodzakelijk om personeel in dienst te nemen wanneer je groeit als ZZP’er. Sterker nog, 42% van de door de KvK ondervraagde ZZP’ers is gegroeid in omzet zonder personeel aan te nemen. Dit komt meestal omdat de aard van hun onderneming (dienstverlening) sterk gekoppeld is aan hun persoon. Dat houdt wel in dat ze als ZZP’er genoeg capaciteit moeten hebben om deze groei aan te kunnen. Ze kunnen bijvoorbeeld van parttime naar fulltime ZZP’en verschuiven. Een andere manier om groei aan te kunnen, waar veel ZZP’ers voor kiezen, is werken met ingeleende krachten.

Hoe komen ZZP’ers aan nieuwe opdrachten?

Groei in omzet kan natuurlijk alleen maar plaatsvinden door het opdrachtenportfolio in waarde te laten toenemen. Het eenvoudigst is dit door nieuwe opdrachten te vinden. Maar hoe komen groeiende ZZP’ers aan nieuw werk? De meeste ZZP’ers leveren een bepaalde dienst. Daar hoort veel actief zoekwerk bij naar opdrachten: meer dan de helft zegt daar regelmatig of zelfs continu mee bezig te zijn. Net geen kwart doet dit alleen als het nodig is, en voor een vijfde deel (20%) is het niet nodig, omdat die zelf benaderd worden door opdrachtgevers. De meeste opdrachten worden in het eigen formele netwerk of via oude, tevreden klanten gevonden. Informeel, zoals via collega-ondernemers en sociale media, wordt er ook het nodige aan acquisitie gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *